Direktlänk till inlägg 14 oktober 2015
Att laga mat är roligt för det mesta tycker jag, även om fantasin ibland tryter.
Men då finns ju recept att tillgå.
Ärtor gillar jag och i år försökte jag odla det, men det var ju fler än jag som tyckte om plantorna...det var larver i ärtorna så det blev inte så många, inga att frysa in tyvärr.
Men jag drömmer om att ha rader med fina ärtor som jag sen kan frysa in.
Ärtor är tydligen rikast på vitamin K som är bra för skelettets uppbyggnad och även för blodets koaguleringsförmåga.
Det är gott med ärtor till fisk och varför inte blanda i en sallad.
De allra godaste gröna ärtorna är de där riktigt små, petit pois kallas de har jag för mig.
Att koka ärtor i smör blir verkligen jättegott. Det brukar jag göra, precis som Tina, men här hade hon även lök. Har jag faktiskt aldrig prövat, får jag göra nån gång.
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4864799500"
Nu har jag bestämt mig. Jag kommer inte att blogga via bloggplatsen längre. Men bloggen kommer att finnas kvar så om det är något speciellt man letar efter så förtvivlen icke. Från och med idag säger jag definitivt ett stort TACK och adjö t...
En längre tid har jag funderat på att flytta min blogg. Är lite trött på den gammaldags designen här....man kan inte göra så mycket och det känns gammalmodigt. Så när jag nu flyttar så hoppas jag ni följer med! Jag säger till när det...
Kontakta mig på mejl:
margita.andersson@gmail.com
IAKTTAG, LYSSNA, TIG.
DÖM SÄLLAN.
FRÅGA MYCKET.
August von Platen